Tipar digital


 

 

 

 

 

 

Ceea ce ar trebui să ştii despre tiparul digital

 

Tiparul digital se refera la metoda de listare a unui fişier digital direct la un mediu folosind un computer. Acesta nu implică pregătirea de plăci, cilindri, şi/sau apă. După realizarea designului, aveţi posibilitatea de a vă lista produsul folosind butonul de comandă a software-ului, acesta trimiţând un semnal la imprimanta digitală care începe tipărirea. Citiţi mai departe pentru a înţelege procesul tiparului digital, precum şi aplicaţile şi avantajele sale.

 

 

 

 

 

 

Procesul tiparului digital

 

Procesul tiparului digital nu este la fel de complicat ca şi cel al tiparului offset care implică plăci, filme şi apă. În cadrul procesului de tipar digital, fişierul digital este transmis direct la imprimantă prin intermediul unui computer. Imprimanta preia hârtia şi începe să tipărească pe ea. Imprimanta va începe sa aplice jeturi de cerneală pe suprafaţa substratului de hârtie, care în loc să fie absorbită ca în procesul de tipărire convenţional, se formează un strat subţire pe suprafaţă după care hârtia este supusă procesului de încălzire folosindu-se cuptorul. Pentru a vă face o idee despre ce e vorba vizualizaţi imaginea de mai jos.

 

                                         

 

 

 

 

Avantajele tiparului digital

 

a. Timp scurt de realizare - Nu sunt necesare pregătiri pentru fiecare placă sau transferul de imagini pe film. Rezultă astfel un proces mai rapid şi mai simplu de tipărire prin trimiterea datelor de la computer la imprimantă.

 

b. Un număr mai exact de exemplare şi mai puţine deşeuri - Nu este necesar ca cerneala şi apa să fie echilibrate. Acest lucru poate duce la exemplare defecte, deoarece intervenţia umană este necesară pentru a menţine coerenţa.

 

c. Cost redus pentru un volum mic de produse - deoarece nu este necesar să fie realizate plăci de tipar, tiparul digital este mai ieftin - nu trebuie să plătiţi pentru realizarea plăcilor.

 

d. Flexibilitate în schimbarea datelor tipărite - dacă folosiţi o imprimantă (care foloseşte şi procesul de tipar digital) puteţi schimba elemente cum ar fi textul, grafica şi imaginile de la un exemplar la altul.

 

 

 

Viitorul tiparului digital

 

Odată cu progresul tehnologic, se aşteaptă ca tiparul digital să devină mult mai rapid şi mai fiabil în ceea ce priveşte consistenţa tiparului la un cost mult mai mic. La aceste provocări lucrează în prezent producătorii de imprimate digitale - să realizeze o imprimantă suficient de rapidă pentru a rivaliza cu tiparul offset fiind capabilă să tipărească cantităţi mari utilizând o gamă largă de substraturi.

 

 

Nu se poate spune care dintre cele două procese de tipar este mai bun, digital sau offset. Pentru a maximiza valoarea banilor dumneavoastră în externalizarea proiectelor de tipar trebuie să determinaţi necesităţile afacerii pe care o desfășurați. Analizaţi cu atenţie punctele forte şi avantajele fiecărui proces de tipărire, iar apoi decideţi care dintre ele se pretează pentru dumneavoastră.

 

Puteţi vizita situl nostru sau puteți suna reprezentantul nostru în relaţii cu clienţii dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre tiparul digital.