Tipar offset


 

 

 

 

Ce ar trebui să știi despre tiparul offset

 

Procesul de tipărire folosind plăci pentru a transfera imaginile pe suprafaţa de hârtie se numește tipar offset. Este o metodă veche de tipar care s-a dezvoltat în timp. Tiparul offset a fost inventat datorită necesităţii de a avea o producţie low-cost pentru cantităţile comerciale de imprimate. Începând cu apariţia preselor de tipar acestea au evoluat continuu la utilajele de tipar moderne. În zilele noastre se foloseşte tehnica modernă denumită computer-to-plate atunci când sunt produse plăcile de tipar.

 

 

 

 

Este denumit offset datorită procesului prin care cerneala este transferată pentru a se tipări imaginea. Cerneala nu este direct presată pe hârtie ci este folosit cilindrul port-formă pentru a transfera imaginea. De pe o placă de metal, cerneala este distribuită la cilindrul port-cauciuc înainte de a fi transferată direct pe hârtie prin intermediul cilindrului de presiune.

 

Procesul se realizează deoarece apa şi cerneala nu se amestecă. Imaginea este montată pe o placă de tipar. Aceasta este umezită de către cerneala pe bază de ulei şi apă folosindu-se valurile de cerneluire. Imaginea creată este transferată pe cilindru, apoi pe hârtie.

 

Atunci când se tipăreşte pe foi de hârtie sau carton sunt folosite patru culori. Culorile Cyan, Mangenta, Yellow şi Black se amestecă pentru a forma un produs final având o rezoluţie foarte bună a culorii.

 

Beneficile folosirii tiparului offset în vederea produceri de materiale publicitare:

 

a. Cantităţii mari - Tiparul offset este popular datorită tipăririi în cantităţii mari a produselor. Plăcile sunt uşor de produs şi sunt refolosibile. Întreprinderile beneficiează de pe urma acestuia datorită costului redus al produselor dorite.

 

b. Aceeiaşi calitate pe toate produsele - Atunci când se optează pentru tiparul offset calitatea imaginii este aceeaşi pe toate exemplarele produse. Se obţine un produs de-o calitate ridicată, clară şi curată a imaginii deoarece aceeaşi cantitate de cerneală este transferată la toate exemplarele.

 

Deşi este o metodă veche de tipar, tiparul offset este încă folosit în pofida altor metode moderne de tipărire. Datorită capacităţii sale de a realiza cantităţi mari de produse, prezentând o calitate înaltă şi un cost de producţie mic, tiparul offset este o alegere bună atunci când se doreşte realizarea unui numar mare de exemplare.

 

Nu se poate spune care dintre cele două procese de tipar este mai bun, digital sau offset. Pentru a maximiza valoarea banilor dumneavoastră în externalizarea proiectelor de tipar trebuie să determinaţi necesităţile afacerii dumneavoastră. Analizaţi cu atenţie punctele forte şi avantajele fiecărui proces de tipărire, iar apoi decideţi care dintre ele se pretează pentru dumneavoastră.

 

Puteţi vizita situl nostru sau puteți suna reprezentantul nostru în relaţii cu clienţii dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre tiparul offset.